text1

جمعه, 23 آذر 1403-

قاضی مسعودی مقام در پانزدهمین جلسه دادگاه رسیدگی به متهمان شرکت بازرگانی پتروشیمی:

سایت حقوقیدیده بان هشتم : هرکسی هر میزانی که وجه برده باشد باید برگرداند

 پانزدهمین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهام مدیرعامل سابق شرکت بازرگانی پتروشیمی و ۱۴ متهم دیگر به ریاست قاضی مسعودی مقام برگزار شد.
قاضی مسعودی مقام در ابتدای جلسه دادگاه عنوان کرد: جلسه قبل وکیل متهم حمزه لو دفاعیاتی داشت و ادامه دفاعیات خود را ارائه دهند. وکیل متهم حمزه لو ضمن قرارگیری در جایگاه گفت: حسب اتهامی که نسبت به موکل مطرح شد اخلال در توزیع ارز شرکت‌های تولیدکننده محصولات پتروشیمی بود. این تکلیف قانونی موکل بوده که ارز را به سیستم بانکی بازگرداند. قاضی مسعودی مقام اظهار کرد: مجوز عالی‌ترین مقام در خصوص نحوه هزینه کرد ارز‌ها و مستندات دال بر هزینه کرد را می‌خواهیم، که هیچ‌کدام در پرونده نیست. وی ادامه داد: کتبی اعلام کنید که چنین مجوزی برای مصرف ارز‌ها وجود داشته و سپس به سراغ اسناد می‌رویم.
به گزارش میزان، وکیل متهم حمزه لو عنوان کرد: موکل من از باب تعهد به نظام اقتصادی این تصمیم را گرفت. وی افزود: گزینه بعدی استفاده از اشخاصی بود که دارای گذرنامه‌های خارجی بودند، تنها راه این بود که از ظرفیت‌های خودشان در خارج از کشور به‌عنوان شرکت تجاری استفاده کنند و ارز را از آن کانال‌ها بیاورند.

   سندسازی در امارات متحده عربی تحت عنوان دعاوی غیرواقعی
وکیل متهم حمزه لو بیان کرد: این جمع تعهدی داشته که معادل فروش دولتی سوییفت تحویل داده است. قاضی گفت: تفکیک سوییفت‌ها بر چه مبناست؟ جایی که نیاز بود وزیر نفت دستور داده که باید بررسی شود. وکیل حمزه لو اظهار کرد: ضرورت در بحث ما وجود تحریم است. قاضی گفت: کسب منفعت و خرید خانه توسط خانم شیخ‌الاسلام در بالاشهر و کانادا اضطرار است؟! قاضی مسعودی مقام تصریح کرد: پول‌ها را با سندسازی در امارات متحده عربی تحت عنوان دعاوی غیرواقعی و زد و بند هزینه کردید و در کشور آلمان حقوق می‌دهند به آدمی که یک ریال سودآوری ندارد؛ چرا به آقای طاهری نسب این میزان میلیون درهم می‌دهند؟

قاضی مسعودی مقام عنوان کرد: درآمد خالص شرکت پی سی‌سی در سال ۸۸، ۸۹، ۹۰ و ۹۱ را نگاه کنید و ببینید می‌توان با آن این‌همه سهام خرید؟ وی ادامه داد: اگر مجوز دارید چرا وارد بحث اضطرار می‌شوید؟ وکیل حمزه لو گفت: فرض جریان اضطرار در توجیه رفتار موکل این است که مجوزی وجود نداشته باشد.

   اینکه پول دیگران جای دیگران مصرف شود قابل‌قبول نیست
قاضی اظهار کرد: اینکه پول دیگران جای دیگران مصرف شود قابل‌قبول نیست. هیچ تفاوتی بین ارز دولتی و خصوصی نیست و تجارت شرکت در آن سال آن‌گونه نیست که هزینه‌ها را پوشش دهد. وکیل متهم حمزه لو گفت: معتقدم همین‌که منابع بانکی ما از ارز غنی باشد بهترین اتفاق برای اقتصاد است، اما بانک مرکزی و مصوبه هیات وزیران برای این بوده که ضرورت به برگرداندن ارز نداشتند.

قاضی تصریح کرد: یک میلیارد و ۳۰۰ و ... میلیون یورو نیامده و ۳۸۴ میلیون آن مربوط به موکل شماست. قاضی مسعودی مقام خاطرنشان کرد: آقایان فکر می‌کنند صاحبان قدرت و پول مستثنی هستند. لازم است بروند و از شرکت مستندات را بگیرند. رییس دادگاه بیان کرد: قسمتی در رابطه با منابع کسب‌شده است، میزانی که در کیفرخواست قیدشده میزانی است که در اختیار دستگاه مربوطه است و متعلق به دولت است و در خصوص مابقی آن اسناد داشتیم که بخشی موجود بود و شرکت هم در اختیار داشت، بررسی کردیم همخوانی ندارد. قاضی بیان کرد: اگر بگوییم که اقدامی نشده و بررسی نکردیم اینگونه نیست و در رأی نیز تمام آن خواهد آمد، موکل شما می‌تواند دفاع کند و بگوید من با مجوز چنین کاری کردم و ما می‌پذیریم درصورتی‌که مجوز را ارائه دهد.

   متهمان باید پاسخگو باشند
قاضی مسعودی مقام خاطرنشان کرد: دو میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان را یک معاون در جرم در سال ۹۰ می‌برد و در کانادا برای خود امکانات درست می‌کند. این افراد باید پاسخ این چیز‌ها را بدهند. رییس دادگاه تاکید کرد: هرکس هر میزانی که وجه برده باشد باید برگرداند. اگر مشروع باشد کاری نداریم و تکلیف ما این است که سرمایه‌گذاری درست را تشویق کنیم.

متهم احمدیان گفت: تهرانی صفا قبلاً هم در پی سی‌سی بوده و در شرکتی که کار توسعه انجام می‌دهد بوده است. وی ادامه داد:. حتی اجازه نداشتم به کشتی یک ریال دهم و باید مصوبه هیات مدیره مجتمع را می‌گرفتم. وی ادامه داد: موظف بودم پیش هیات مدیره‌ها بروم و گزارش دهم که محصول را چند فروختم. متهم احمدیان عنوان کرد: نمی‌شود ۱۰۰ میلیون دلار چیزی بخرید و سال اول ۸۰ درصد آن بازگردد. من موافق خصوصی‌سازی بودم؛ اما چگونه خصوصی‌سازی شد. کل مجموعه را بردند در بورس و گفتند کل آن را می‌فروشیم، من گفتم این درست نیست اینکه بخش خدماتی را خصوصی می‌کنند، نمی‌شود. وی افزود: در بخشام تی ان خواهش می‌کنم اگر سندی است به من ارائه دهند، ما بی‌گناه نیستیم، اما گناه مالی نداریم.

   تلاش می‌کردیم ردپایی نباشد!
قاضی اظهار کرد: در رابطه با فروش مطالبی دارید؟ متهم احمدیان گفت: تجربه نعیمی از ما کمتر است و می‌گوید نامه زدم مدیرمالی انجام نداده است، ما اجازه تبدیل به ریال نداشتیم و در گذشته هم نداشتیم، ان پی سی نیاز ارزی آن بیش از نیاز ریالی است. اولاً فروش داخل داشته و ثانیاً خیلی پروژه داشتند و مجتمع‌ها فروش داشتند. قاضی گفت: علت تبدیل چه بود؟ متهم احمدیان گفت: ما تلاش می‌کردیم رد پایی نباشد، حسینی در شانگهای چین بود و قالب مشتریان در بانک شعبه وی حساب باز می‌کردند من نمونه‌ای از بلوکه شدن پول‌ندارم چرا باید بلوکه شود؟

سپس، رییس دادگاه در ادامه از متهم ابوالفضل شمس‌آبادی خواست تا در جایگاه قرار گیرد و ضمن تفهیم اتهام به وی از او خواست تا دفاعیات خود را شرح دهد. وی اتهام وارده را رد کرد.
رییس دادگاه بیان کرد: نیما شهرستانی باید تعقیب مجدد شود و بحث ۲۵ و ۸۵ میلیون یورو است، بخشی شما مداخله دارید و بخشی نیما شهرستانی. متهم شمس‌آبادی گفت: در صفحه ۱۱۰ کیفرخواست به واریز وجوه دلاری اشاره‌شده است. این متهم ادامه داد: هیچ حرفی در خصوص من و در مورد پرداخت‌های نیما شهرستانی، وجود ندارد.
قاضی گفت: دفاعیات شما باید حقوقی باشد اینکه شرکت‌ها را تهدید کنید که این را بگویید و این را نگویید درست نیست، در مورد هیزل، مداخلات شما صددرصدی است و اینکه نیما شهرستانی تعقیب نشده مصالحی وجود داشته است.
در این بخش از جلسه دادگاه متهم احمدیان در جایگاه قرار گرفت و گفت: از سال ۸۴، شمس‌آبادی از شرکت بیرون رفت. در ادامه متهم خیری زاده در جایگاه قرار گرفت و در خصوص دو شرکت گفت: خودم در طول خدمتم شاید در دو جلسه حضور داشتم که مشتری خارجی بوده و مشتری خارجی در سیستم مالی نه تردد داشت و نه کاری داشت و نه کسی را می‌شناخت.
رییس دادگاه بیان کرد: ۲۵ میلیون و ۸۵ میلیون سوییفت ندارد. در ادامه متهم شمس‌آبادی مجدداً در جایگاه قرار گرفت. قاضی مسعودی مقام خطاب به متهم شمس‌آبادی گفت: شما نماینده شرکت هیزل بودید و مستند در پرونده هست و به صرافی‌ها مراجعه داشتید و از داخل ارز خریداری کردید و در جهت تسویه‌حساب در هیزل و هم درام بی وارتر کرده‌اید.
وی اذعان کرد: برخی از بانک‌ها مقاومت می‌کردند که در هفته گذشته تمامی استعلامات کامل اخذ شد و حتی یک سنت هم اشتباه نیست، چراکه شما یک کارمند جز بودید، اما از منافع حاصله صاحب املاک و کارخانه و بسیاری از موارد شدید و قسمت‌های زندگی شما ازنظر مالی بررسی‌شده و اساساً این تفاوت‌ها حاصل‌شده است. قاضی مسعودی مقام بیان کرد: خود شما نیز به ما اعلام کردید که مبالغ را اعلام کنیم تا خسارات را واریز کنید. متهم شمس‌آبادی بیان کرد: من چنین حرفی را نزدم و هیچ‌وقت وکیل من چنین حرفی نزده است.

   یورویی را که میل کرده‌اید باید بدهید
رییس دادگاه اظهار کرد: وکیل شما صراحتاً اعلام کرده است و گفته چقدر ریال بابت خسارات واریز کنیم که گفتم باید یورویی را که میل کرده‌اید، باید بدهید. قاضی مسعودی مقام تصریح کرد: در رابطه با شما ما توانستیم اسناد را پیدا کنیم و شما کسی بودید که با مراجعات به اشخاص خاص در جهت انحراف در تحقیقات و فرار از کشور بودید. رییس دادگاه اظهار کرد: شما ازجمله آدم‌هایی بودید که متوجه شدیم دارید چهار می‌کنید و چندین نفر را از دستگاه‌های مختلف معرفی کردید که ما آن‌ها را راه ندادیم و اسامی آن‌ها را اعلام کردیم.

وی بیان کرد: از استان اصفهان مورد سفارش بودید تا بقیه جاها. قاضی مسعودی مقام اذعان کرد: آنچه متهم را از دادگاهی خارج می‌کند دفاع حقوقی است و نه متوسل شدن به اموال دولت و نه متوسل شدن به اشخاص گوناگون، ما سر بزنگاه زمانی که می‌خواستید از کشور خارج شوید گرفتیم و حتی اگر می‌رفتید هم نمی‌توانستی بروی. وکیل متهم شمس‌آبادی در ادامه منکر اظهارات خود به‌منظور بازگرداندن وجوه شد.
قاضی مسعودی مقام اظهار کرد: برای شما متاسفم آقای وکیل که حاضری در دادگاه کذب بگویی و این خیلی برای یک وکیل دادگستری بد است که بار‌ها به قاضی دادگاه مراجعه کند و برای پرداخت منافع حاصله صحبت کند و الان بگوید چنین حرفی نزدم؛ واقعاً برای شما متاسفم شما شأن وکالت را رعایت نمی‌کنید، شجاعت داشته باشید حرفتان را بزنید. رییس دادگاه بیان کرد: شاهد مثال شما شخص همکارتان است که در آنجا بودند و چند روز پیش به من اعلام کردند، بسیار کار زننده‌ای برای وکیل دادگستری است که به‌دروغ متوسل شود. گفتنی است در پایان قاضی مسعودی مقام ختم جلسه را اعلام کرد و گفت: جلسه بعد چهارشنبه ۲۲ مرداد خواهد بود.

حمایت

منتشر شده در سه شنبه, 21 مرداد 1399 09:33

 

 apple1  android1  tel11  insta1

00911556

ارز - طلا - سکه قیمت ( تومان )
دلار 0
یورو 0
پوند 0
یوان چین 0
دینار عراق 0
دینار کویت 0
درهم 0
لیر 0
سکه بهار آزادی 0
سکه امامی 0
نیم سکه 0
ربع سکه 0
سکه 1 گرمی 0
طلای 24 عیار 0
طلای 18 عیار 0
طلا مثقالی 0
طلا اونس 0
بیت کوین 0
اتریوم 0
مابقی ارزها
دلار کانادا 0
دلار استرالیا 0
دلار نیوزلند 0
دلار سنگاپور 0
دلار هنگ کنگ 0
ریال عربستان 0
ریال قطر 0
ریال عمان 0
فرانک سوییس 0
کرون سوئد 0
کرون دانمارک 0
کرون نروژ 0
دینار بحرین 0
لیر سوریه 0
روپیه هند 0
روپیه پاکستان 0
منات آذربایجان 0
درام ارمنستان 0
لاری گرجستان 0
رینگیت مالزی 0
بات تایلند 0
افغانی 0

Copyright 2019 All Rights Reserved

طراحی سایت خبری توسط نونگار پردازش