سه شنبه, 20 آذر 1403-
محیط بانان ضابط قضایی محسوب می شوند
- توضیحات
معاون پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه با تاکید بر نوع نگرش به محیطبانان در حین ماموریت، گفت: محیطبانان ضابط دستگاه قضایی هستند و اگر در حین ماموریت مرتکب قتل شوند نباید به آنها به چشم قاتل نگاه کرد.
به گزارش پایگاه خبری دیده بان هشتم محمدباقر الفت در گفتوگو با خبرگزاری صداوسیما افزود: رسیدگی به پروندههای قضایی محیطبانان مبتنی بر قانونی است که درباره افراد نظامی اعمال میشود.
وی گفت: محیطبانان مانند سایر افراد نظامی کشور، اجازه حمل سلاح و بکارگیری از آن در حین ماموریت را دارند.
الفت تصریح کرد: برای رسیدگی به پرونده قضایی محیطبانان قوانین خاصی تدوین شده و کمیتههایی برای بررسی رفتار این ضابطان دادگستری و قوه قضاییه در حین ماموریت تشکیل شده است. معاون پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: این کمیتهها پس از بررسی شرایط وقوع حوادث در حین ماموریت محیطبانان، نتیجه گزارش را به دادگاه ارجاع و در نهایت رای صادر میشود. وی با بیان اینکه نباید با محیطبانان پس از ارتکاب قتل در ماموریت به دیده قاتل نگاه کرد، افزود: محیطبان موظف است در حین ماموریت شکارچی و سایر افراد متخلفی که به محیط زیست صدمه میزنند دستگیر کند. وی تصریح کرد: بارها در حین ماموریت و تعقیب و گریز قاچاقچیان چوب، شکارچیها و افرادی که طبیعت را از بین میبرند، محیط بانان مجبور به شکلیک تیر شدهاند و بدیهی است که در این شرایط ممکن است خلافکاران صدمه ببیند و یا حتی محیطبان مرتکب قتل شود.
الفت گفت: باید در قوانین رسیدگی به پروندههای قضایی محیطبانان همان نگاه مشترکی که برای سایر ضابطان قضایی در نظر گرفته شده، اعمال شود. وی در پاسخ به این سوال که آیا در حال حاضر این نگاه مشترک وجود دارد؟ تاکید کرد: قطعا وجود دارد.
لازم به ذکر است، هفت محیط بان در سالهای اخیر به علت درگیری با شکارچیان و عدم رعایت ضوابط قانونی در بهکارگیری سلاح، مرتکب قتل عمدی شدند که پس از طی مراحل قانونی به قصاص محکوم شدند؛ از این هفت محیط بان، با تلاش مسئولان محیط زیست و دستگاه قضایی، تاکنون 6 نفر موفق به اخذ رضایت از اولیای دم شده و از زندان آزاد شدند.اسد تقیزاده و خالدی دو محیطبانی بودند که پیش از آغاز سال جدید با اعلام رضایت شکات از زندان شدند. البته تلاش مردم و مسئولان برای گذشت شاکیان در پرونده یک محیطبان باقیمانده نیز ادامه دارد.