پیشنهاد الزامی شدن حضور وکیل در دعاوی قضائی در برنامه ششم توسعه
- توضیحات
به گزارش پایگاه خبری دیده بان هشتم ، علی اصغر یوسف نژاد در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: معمولا در بررسی برنامه های توسعه و بودجه های سالانه کمتر به مسائل قضائی توجه می شود. یکی از نکات مهم در این حوزه اطاله دادرسی و هدر رفتن هزینههای فراوان در دعاوی دادگستری است که به معضلی تبدیل شده و قسمت مهمی از این گرفتاری نتیجه عدم آشنایی مردم با قوانین است.
وی افزود: گاهی افراد به دلیل عدم شناخت درست حوزه قضائی شکایتی را در دادگاه مطرح میکنند که باعث اتلاف وقت خود و دادگاه می شوند و اگرچه در برخی از موارد محق هستند اما به علت ناآگاهی و عدم پاسخگویی به موقع محکوم می شوند.
این عضو هیئت رئیسه مجلس یادآور شد: اگر در کلیه دعاوی مدنی یا کیفری وکیل مدافع از هر دو طرف حضور داشته باشد در چنین شرایطی از طرح دعاوی بی دلیل و واهی پرهیز میشود. از سوی دیگر خیلی از مواقع وکلای طرفین حتی پیش از مراجعه به دادگاه می توانند مسائل را حل و فصل کنند.
یوسف نژاد ادامه داد: یکی از مواردی که میتواند در برنامه ششم گنجانده شود تکلیف قوه قضائیه برای الزامی شدن حضور و دخالت وکلای دو طرف در دعاوی قضائی است. البته برای کسانی که توانایی مالی ندارند هم راهکارهایی وجود دارد و کانون وکلا و مرکز مشاوران قوه قضائیه وکلای تسخیری در اختیار این افراد قرار می دهند.
وی در پایان الزامی شدن حضور وکیل در دعاوی قضائی را موجب کاهش مشکلات و گرفتاریها در دادگستری دانست و گفت: این کار در تمام مرسوم است و برنامه ششم توسعه نیز مجال خوبی است که این تدبیر را برای حل معضل اطاله دادرسی و حذف تبعات آثار منفی اجتماعی آن بیندیشیم.
منبع : ایسنا