یکشنبه, 25 شهریور 1403-
شرایط صدور قرار تأمین خواسته
- توضیحات
دیده بان هشتم : برای صدور قرار تأمین خواسته تحقق شرایط عمومی واختصاصی ضروری است.
شرایط عمومی شامل ذینفع بودن، داشتن اهلیت و سمت خواهان می باشد. برای صدور قرار تأمین خواسته علاوه بر شرایط عمومی یک سری شرایط اختصاصی نیز بایستی رعایت گردد اول اینکه خواسته معلوم باشد یعنی قابل ارزیابی بوده و برای دادگاه مشخص باشد، مجهول و مبهم نباشد، و یا اینکه خواسته عین معین باشد مثلا تامین خواسته برای جلوگیری از تضییع و تفریط حقوق مدعی در یک آپارتمان صادر شود و مبتنی بر توقیف آن آپارتمان باشد.
موارد صدور قرار تامین خواسته به دو دسته تقسیم می گردد. مواردی که مدعی مکلف به پرداخت خسارت احتمالی نیست و آنها عبارتند از:
1 - دعوا مستند به سند رسمی باشد .
2 - خواسته در معرض تضیع و تفریط باشد
3 - در مواردی از قبیل اوراق تجاری واخواست شده که به موجب قانون دادگاه مکلف به قبول درخواست تأمین می باشد.
در این موارد چون احتمال صدور رأی به نفع خواهان زیاده بوده و به نوعی مبین حق می باشند بدون گرفتن خسارت احتمالی دادگاه مکلف به صدور قرار تامین می باشد.
در غیر این موارد، صدور قرار تامین خواسته منوط به پرداخت خسارت احتمالی می باشد که بایستی حسب نظر دادگاه در صندوق دادگستری پرداخت گردد. بدین صورت که پس از درخواست صدور تأمین خواسته و نداشتن شرایط سه گانه صدرالذکر، دادگاه به مدعی ابلاغ می نماید که صدور قرار تامین خواسته منوط به سپردن مبلغ معینی بعنوان خسارت احتمالی می باشد که پس از پرداخت آن از سوی خواهان دادگاه مبادرت به صدور قرار تأمین خواسته می نماید.