سخنگوی ناجا به قانون منسوخ استناد کرد/ اتومبیل حریم خصوصی است
- توضیحات
به گزارش پایگاه خبری دیده بان هشتم ، محمد کاظمی اظهار کرد: نماد مسایل کیفری و بازرسی ها قانون و مادر ما دو قانون مجازات اسلامی و آیین دادرسی کیفری است.
وی افزود: بر اساس آنچه در این 2 قانون آمده است، اتومبیل حریم خصوصی محسوب می شود و بازرسی از اتومبیل به طور حتم نیاز به مجوز مقام قضایی دارد.
کاظمی با بیان اینکه حریم خودرو همانند منزل است، بیان کرد: با توجه به اینکه در آیین دادرسی هم اصلاحاتی رخ داده، استناد ناجا به ماده پنج از قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر، سند معتبر و مستندی نیست و این ماده نقض شده است.
نایب رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی گفت: ممکن است گاهی امنیت عمومی یک منطقه و شهر ایجاب کند که اتومبیل هایی که از گلوگاه های ورودی و خروجی یک شهر می گذرند، بویژه صندوق عقب مورد بازرسی محموله قرار گیرند.
کاظمی ادامه داد: این در حالیست که با حکم دادستان در یک مقطعی می توان این بازرسی ها را انجام داد، کما اینکه برای حفظ امنیت این اقدام در گلوگاه ها انجام می شود.
وی با تاکید بر اینکه بدون مجوز مقام قضایی نمی توانیم اتومبیل را بازرسی کنیم، افزود: درباره حفظ شئونات و حجاب اسلامی در داخل خودرو قوانین متفاوت است و رعایت نکردن حجاب اسلامی یک جرم مشهود به شمار می رود.
وی اظهار کرد: چنانچه خانمی در وسیله نقلیه ای در ملاء عام و در منظر عمومی بدون حجاب ظاهر شود و یا روی صندلی اتومبیلی مواد مخدر باشد، ناجا براساس وظیفه ای که در برخورد با جرایم مشهود دارد، می تواند اتومبیل را متوقف و فرد را بازخواست کند.
کاظمی گفت: طبق قانون اتومبیل حریم خصوصی است و قانون آن با رعایت حجاب اسلامی در داخل خودرو و یا سایر جرایم متفاوت است.
هفته گذشته سخنگوی نیروی انتظامی در نشست خبری خود اعلام کرد داخل خودرو حریم خصوصی نیست و به قوانین جاری و از جمله تبصره ماده پنج از قانون حمایت از آمرین به معروف و ناهیان از منکر اشاره کرد و گفت: بخش قابل رویت خودرو حریم خصوصی به شمار نمی رود و رعایت هنجارها و الزامات قانونی باید دورن آن رعایت شود.
این در حالیست که برخی از مراجع عظام تقلید نسبت به این موضوع اتفاق نظر نداشتند و نظراتی متفاوت به این اظهار نظر سخنگوی ناجا اعلا کردند.
ایرنا