پنج شنبه, 22 آذر 1403-
بیست و هشتمین همایش اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران (اسکودا)
- توضیحات
دیده بان هشتم : بهمن کشاورز درخصوص همایش اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران و هدف از برگزاری این همایش گفت: هدف از این همایش، هماهنگ کردن فعالیتها و امور همه کانونها در محورهایی است که در ماده ۳ اساسنامه آمده است.
او با بیان اینکه به طور خاص در این همایش موارد عمدهای مانند تعرفه حقالوکاله، که بیش از ۱۰ سال است که اصلاح نشده و نسبت به مقتضیات و تغییرات اقتصادی اقلام تغییر کرده است، بحث خواهد شد، اظهار داشت: با توجه به اینکه حقالوکاله تابعی است از میزان خواسته به طور معمول تفاوت چندانی ایجاد نخواهد شد. البته با توجه به برخی از تغییرات، همکاران ما بر این عقیده هستند که از نظر مالیاتی باید مالیات بیشتری بپردازند.
رییس اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران در رابطه با حق عضویت وکلا در کانونها نیز تصریح کرد: این موضوع بیش از سه سال است که تعدیل نشده و بسیاری از کانونها از نظر مالی در عسر و حرج هستند.
کشاورز در پاسخ به این سوال که آیا این موضوع به نفع وکلایی که از نظر معیشتی در مضیقه قرار دارند هست یا خیر؟ خاطرنشان کرد: به صورت قطعی، این مسئله به نفع همه نیست اما کانون وکلا را خود وکلا با هزینه خودشان باید اداره کنند و شخص دیگری به کانون وکلا کمک نمیکند و نباید هم اینطور باشد.
کانونهای وکلا هم انتظاری ندارند بنابراین کانونهای وکلا به ناچار باید دست به زانو بگذارند و خود را نگهدارند کمااینکه این کار را کرده و ادامه خواهند داد.
این حقوقدان افزود: موضوع دیگر، اطلاعرسانی و تبلیغات مجاز وکلای دادگستری است که به تصویب شورای اجرایی، تبلیغات و اطلاعرسانیِ متعارف، مجاز شناخته شده است.
امید است که هیات عمومی نیز در مورد مصادیق، مواردی را تصویب کند که حداقل، دوستان و وکلای جوان بتوانند خدمات خود را بدون هرگونه تبلیغات یا اقرار غیرعادی مطرح کنند و حداقل بتوانند مشخصات علمی و فنی و تجربی را اعلان کنند.
وی درخصوص اینکه تشخیص متعارف یا نامتعارف بودن تبلیغات با چه کسی است؟ اگر تبلیغات نامتعارف صورت گیرد، آیا از لحاظ انتظامی مجازات خواهند شد؟ ابراز داشت: بله، تشخیص موضوع با دادستان انتظامی و در مرحله بعدی با دادگاههای انتظامی کانون است و بدیهی است اگر کسی تبلیغ نامتعارف کند، موردِ پیگرد انتظامی قرار خواهد گرفت.
او تاکید کرد: موارد دیگر که در همایش اسکودا مطرح میشود، چالشها و هجمههای متعددی است که در مقابل کانونهای وکلا قرار دارد و استمرار مییابد که البته اینها برای تعیین خطوط کلی تدابیری که باید اندیشیده شود در همایش مطرح خواهد شد و موضوع گزارش آخرین تحولات لایحه اصلاح قانون وکالت هم مطرح میشود.
مواردی دیگر هم در دستور آمده که در صورت وجود فرصت مطرح خواهد شد. البته در آغاز همایش، گزارش بازرس اسکودا استماع خواهد شد که در پی آن تراز سال ۱۳۹۵ مورد تصویب قرار می گیرد. تراز سال ۹۴ را هم که قبلاً تصویب شده بود از نظر اطلاع در جوار سال ۱۳۹۵ به نظر کانونهای محترم خواهیم رساند.
رییس اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران درخصوص جلسه با نمایندگان مجلس در رابطه با اینکه اسکودا معاونت پارلمانی داشته باشد، یادآور شد: این جزء مواردی است در اصلاح اساسنامه که آن هم جزء موارد بندهای دستور جلسه است، آمده است. اگر فرصتی شود بدواً هیات عمومی ضرورت اصلاح اساسنامه را تصویب کنند و بعد شورای اجرایی اصلاحات لازم را در اساسنامه به عمل خواهد آورد و به نظر هیات عمومی برای تصمیم نهایی خواهد رساند.
کشاورز با تاکید بر اینکه معاونت نهایی میتواند بعد از این اصلاحات تشکیل شود، بیان کرد: هماکنون ما کمیسیونهای پارلمانی را در تمام کانونها داریم و در اتحادیه هم کمیسیونهای مختلف، هرکدام با توجه به نوع فعالیتشان با مجلس محترم در تماس هستند.
البته یک رابط هم پیشبینی شده است چون رابط قبلی وقت کافی برای انجام این امور نداشت. به همین خاطر، فرد جدیدی را انتخاب کردیم که رزومه ایشان دریافت شده و برای کانونها ارسال شده و متعاقبا در صورت تصویب شورای اجرایی این فرد رابط پارلمانی اتحادیه با مجلس شورای اسلامی خواهد شد.
خبرگزاری ایلنا