چهارشنبه, 14 آذر 1403-
چگونه میتوان گفت «جریان بسیج و حزباللهیها» در کانون وکلا حضور فعال و بهروز ندارند؟
- توضیحات
دیده بان هشتم : رییس اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران (اسکودا) گفت: کانونهای وکلا شاید تنها موسساتی باشند که بعد از پیروزی انقلاب، اگر حافظه درست یاری کند، سه بار، تصفیه شدهاند.
به گزارش پایگاه خبری دیده بان هشتم ، بهمن کشاورز در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: دادستان محترم کل کشور در گردهمایی حقوقدانان بسیجی و بزرگداشت هفته بسیج مطالبی بیان فرمودند که قسمتهای غیرقضایی آن از نظر استفاده سیاسی و آگاهیهای عمومی در خور توجه بود و طبعاً در خور بحث نیز هست، اما آنچه فعلاً مورد نظر است مطالبی است که در انتهای سخنرانی خود در خصوص کانونهای وکلا بیان کردند.
وی با اشاره به بخشی از سخنان دادستان کل کشور مبنی بر اینکه کانون وکلای ما احتیاج به اصلاح دارد و چرا نباید جریان بسیج و حزباللهیها در چنین مرکز مهمی تشکل فعال و به روز داشته باشند و همچنین درباره شرایط یکی از اعضایی که در کانون فعالیت داشته، اظهار کرد: در مورد مطالب ایشان گفتنی است که در حال حاضر اکثریت وکلای دادگستری یا کسانی هستند که دانش آموخته پس از انقلاب هستند و یا حتی مقارن با پیروزی انقلاب به دنیا آمدند و یا قضات و کارمندان دولت - اعم از لشکری و کشوری - هستند که پروانه وکالت گرفتهاند؛ بنابراین چگونه میتوان گفت «جریان بسیج و حزباللهیها» در کانون وکلا حضور فعال و بهروز ندارند؟
وی در ادامه چنین ابراز عقیده کرد که این ادبیات از مقام محترم قضایی قابل پذیرش نیست.
کشاورز در ادامه اظهار کرد: وقتی مقام محترمی که حافظ نظم عمومی و ناظر حسن اجرای قوانین است سخن میگوید باید مطالب او روشن، با ذکر مصداق، با تعیین مستندات قانونی و بالاخره با استفاده از الفاظ و عباراتی باشد که برای حقوقدانان و اهل فن آشناست و از طرفی آنچه در مورد یک خانم فرضی گفته شده مشتمل بر اعلام جرم یا شکایت مشخصی نیست.
رییس اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران (اسکودا) افزود: بدیهی است اگر وکیلی مرتکب عمل مجرمانه یا اقدام خلاف شأن وکالت بشود در صورت روشن شدن موضوع و اعلام به کانون وکلا کانون درگیر رسیدگی میشود، اما مطمئناً اقدامات دادسرای کانون و دادگاه عام در محدوده قوانین و با رعایت اصول حقوقی خواهد بود و باید باشد.
این حقوقدان بیان کرد: مشخص نیست فرد مورد نظر مقام محترم قضایی در حال حاضر داخل در فهرست وکلای دادگستری هست یا خیر. چنانچه نباشد کانون با تکلیفی مواجه نیست؛ زیرا احتمالاً او را وکیل نمیداند. بگذریم از اینکه در حال حاضر به لحاظ کثرت موسسات حقوقی که از زمین روییدهاند و عملاً به کار حقوقی اشتغال دارند و نماینده و حافظ منافع افراد بسیاری هستند که برخی از آنها حتی تحصیلات حقوقی هم ندارند، شمار افرادی که اینجا و آنجا خود را وکیل معرفی میکنند و - به جهاتی که بر ما معلوم نیست - از کسی ترس و بیمی هم ندارند بسیار فراوان است، آیا خانم مورد نظر مقام محترم قضایی وکیل دادگستری است یا از این نوع که عرض کردیم؟
کشاورز اظهار کرد: کانونهای وکلا شاید تنها موسساتی باشند که بعد از پیروزی انقلاب، اگر حافظه درست یاری کند، سه بار، تصفیه شدهاند بنابراین با توجه به آنچه در آغاز مقال در خصوص ترکیب کانونها گفتیم چه اصلاح دیگری در کانونها میتواند و باید صورت گیرد؟
وی گفت: سخن آخر اینکه، بدون تردید کانونهای وکلا نیز مانند سایر موسسات، افراد و اشخاص همواره ممکن است نیاز به اصلاح داشته باشند و دارند اما گمان میرود تعداد افراد و اشخاصی که محتاج اصلاح هستند خیلی بیش از اینهاست و صف بسیار درازی را تشکیل میدهد که قطعاً کانون وکلا از میانه صف به پایین قرار دارد، والله اعلم.