text1

پنج شنبه, 12 ارديبهشت 1404-

برای منع اشتغال قضات بازنشسته و نمایندگان به وکالت باید قانون وضع شود

دیده بان هشتم : یک وکیل دادگستری گفت: اگر بخواهیم اینگونه دادن پروانه را به قضات ممنوع کنیم باید قانون وضع شود و شرایط را به گونه‌ای وضع کرد که نه نمایندگان مجلس و نه دیگر اشخاص نتوانند پروانه دریافت کنند.
سایت حقوقیبه گزارش پایگاه خبری دیده بان هشتم ، علی اکبر سرداری زاده در رابطه با قانون ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان اظهار کرد: این طرح با توجه به اینکه خیل جوانان بیکار تحصیل کرده ما وارد بازار کار شده‌اند و بازار کار نمی‌تواند آنها را جذب کند ارایه شد که بازنشستگان نتوانند مجدداً‌ مشغول به کار شوند.
وی افزود: در بسیاری از وزارتخانه‌ها، ادارات و شرکت‌ها شاهد هستیم که شخص بعد از بازنشستگی در جای دیگری چه خصوصی، دولتی یا نیمه دولتی به دلیل تجربیاتی که دارد مشغول به کار می‌شود. حال با توجه به اینکه کشور ما جوان است و اکثریت جمعیت کشور را جوانان تشکیل می‌دهند که نیازمند کار، تشکیل خانواده و... هستند و نیاز دارند که بر اساس رشته‌های تحصیلی که گذارنده‌اند از آنها استفاده شود، بنابراین باید آنها را در سطوح مختلف به کار گرفت تا برای جایگزینی مدیران بازنشسته تربیت شوند.
این وکیل دادگستری خاطرنشان کرد: باید جوانان در کنار همکاران ارشد و پیشکسوت به کار گرفته شوند تا برای آینده کادرسازی صورت گیرد تا در آینده بتوانند جانشین مدیران گذشته شوند.
سرداری زاده اضافه کرد:‌ استفاده از نیروهای جوان توانمند در کشور ما کمتر انجام شده و به همین دلیل متأسفانه با موج بسیار زیادی از جوانان بیکار مواجه هستیم که تعداد زیادی از آنها با وجود داشتن مدرک لیسانس، فوق لیسانس و بعضاً دکترا به شغل مسافرکشی مشغول هستند. این مشکل جامعه است که فردی چندین سال تحصیل کند و بعد مجبور باشد به مشاغل غیرمرتبط مشغول شده و این مسأله به نوعی وهن جامعه محسوب می‌شود.
وی در خصوص موضوع قضات بازنشسته که بعد از بازنشستگی می‌توانند پروانه وکالت دریافت کنند، اظهار کرد: این افراد یا کسانی که مشمول بند «د» ماده 8 لایحه قانونی استقلال وکلای دادگستری مانند کارکنان و مدیران دفتر یا ادارات هستند و یا نمایندگان مجلس که بعد از یک دوره نمایندگی می‌توانند تقاضای دریافت پروانه وکالت ‌دهند و با توجه به شرایطی که دارند و قانون صدور پروانه وکالت اعلام کرده پذیرفته و مشغول به کار هم می‌شوند، ولی با این روش جای جوانان تحصیلکرده را می‌گیرند که در این خصوص باید چاره‌ای اندیشیده شود.
این وکیل دادگستری یادآور شد:‌ با توجه به میزان حقوق پایین، بسیاری از بازنشستگان گذران زندگی ندارند و حقوقشان کفاف زندگی آنها را با توجه به شرایط زندگی‌شان نمی‌دهد و به همین دلیل مجبور هستند که به کارهای کاذب مشغول ‌شوند؛ بنابراین دولت باید کاری کند که نیاز مادی این افراد برطرف شود و در جایگاه خود قرار گیرند و نتوانند جای تعداد زیادی از فارغ‌التحصیلان رشته‌های مختلف را اشغال کنند.
سرداری زاده در رابطه با استثنائات قانون منع بکارگیری بازنشستگان نیز گفت: اگر قانون وضع می‌شود باید عام‌الشمول باشد. اینکه نورچشمی‌ها از این قانون مصون باشند درست نیست. شاهد هستیم که برخی از مقامات چندین مسئولیت دارند و از چند جا نیز حقوق دریافت می‌کنند؛ آیا این افراد می‌رسند که همه این مسئولیت‌ها و مدیریت‌ها را به درستی انجام دهند؟ اینکه یک فرد چند مسئولیت را بر عهده داشته باشد اشکالی ندارد ولی باید فقط از یک جا حقوق دریافت کند و جوانان را در کنار آنها قرار دهند تا برای به عهده گرفتن مسئولیت‌ها آموزش ببیند تا در آینده جایگزین گذشتگان شوند.
وی ادامه داد: اگر می‌خواهند شخص بازنشسته را به دلیل تجربیاتی که دارد به کار بگیرند کاری کنند که حقوق بازنشستگی وی کفاف زندگی او را بدهد و نیازی به چند حقوق نداشته باشد و در ازای آن چند جوان را در کنار او قرار دهند تا آنها را برای پذیرش مسئولیت تربیت کند. بازنشستگان در بانک‌ها، وزارت دفاع، دادگستری و یا کارخانه‌ها باید کادر تربیت کنند تا با استفاده از تجربیات مدیران گذشته جوانان با تجربه پیدا کنیم.
این وکیل دادگستری در رابطه با جلوگیری از به کارگیری قضات بازنشسته به عنوان وکیل، اظهار کرد: در حال حاضر با قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت مواجه هستیم که باید طبق آن پروانه اعطا کرد. اگر بخواهیم اینگونه دادن پروانه را به قضات ممنوع کنیم باید قانون وضع شود و شرایط را به گونه‌ای وضع کرد که نه نمایندگان مجلس و نه دیگر اشخاص که قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت اجازه داده نتوانند پروانه دریافت کنند بلکه این افراد بتوانند به عنوان مشاور فعالیت کنند.
سرداری زاده در پایان گفت: قضات و افراد دیگر که می‌توانند در حوزه حقوقی فعالیت کنند دفاتر مشاوره حقوقی تشکیل داده و موسسات حقوقی دایر کنند و در آن از جوانان تحصیلکرده به عنوان وکیل استفاده کنند و البته حق و حقوق این وکلای جوان از نظر حق‌الوکاله را نیز رعایت کنند.
ایسنا
منتشر شده در دوشنبه, 09 مهر 1397 11:50
ارز - طلا - سکه قیمت ( تومان )
دلار 0
یورو 0
پوند 0
یوان چین 0
دینار عراق 0
دینار کویت 0
درهم 0
لیر 0
سکه بهار آزادی 0
سکه امامی 0
نیم سکه 0
ربع سکه 0
سکه 1 گرمی 0
طلای 24 عیار 0
طلای 18 عیار 0
طلا مثقالی 0
طلا اونس 0
بیت کوین 0
اتریوم 0
مابقی ارزها
دلار کانادا 0
دلار استرالیا 0
دلار نیوزلند 0
دلار سنگاپور 0
دلار هنگ کنگ 0
ریال عربستان 0
ریال قطر 0
ریال عمان 0
فرانک سوییس 0
کرون سوئد 0
کرون دانمارک 0
کرون نروژ 0
دینار بحرین 0
لیر سوریه 0
روپیه هند 0
روپیه پاکستان 0
منات آذربایجان 0
درام ارمنستان 0
لاری گرجستان 0
رینگیت مالزی 0
بات تایلند 0
افغانی 0

Copyright 2019 All Rights Reserved

طراحی سایت خبری توسط نونگار پردازش