text1

چهارشنبه, 26 دی 1403-

نظریه مشورتی

سایت حقوقیدیده بان هشتم : آیا ارتکاب جرم در مرئی و منظر مأموران انتظامی ‌فاقد کارت ضابط، عنوان جرم مشهود دارد یا خیر؟
با عنایت به مواد 29 و 30 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب سال 1392، ضابطان دادگستری مأمورانی هستند که پس از طی آموزش‌های لازم کارت ویژه ضابط دادگستری برای آنها صادر شده باشد بنابراین در فرض سؤال، آن دسته از مأموران نیروی انتظامی که کارت ویژه ضابط دادگستری برای آنها صادر نشده است، ضابط دادگستری محسوب نمی‌شوند و ارتکاب جرم در مرئی و منظر آنان از شمول بند «الف» ماده 45 قانون یادشده خارج بوده و حسب مورد ممکن است مشمول سایر بندهای ماده قانونی مزبور باشد.

با عنایت به ماده ۲۱ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب سال ۱۳۹۲، آیا پس از صدور قرار اناطه در خصوص متهم و قبل از بایگانی موقت پرونده، معلق کردن تعقیب متهم در قالب قرار تعلیق تعقیب است یا نیاز به صدور قرار تعلیق تعقیب نخواهد بود و با دستور اداری انجام می‌شود؟
طبق ماده ۲۱ قـانون آیین دادرسی کیفـری مصوب سال ۱۳۹۲، در صورت نیاز به صدور قرار اناطه، مرجع کیفری با تعیین ذی‌نفع و با صدور قرار اناطه، تعقیب متهم را معلق کرده و پرونده را تا صدور رأی قطعی از مرجع صالح، به طور موقت بایگانی می‌کند. در این مورد صدور قرار اناطه به نحو مذکور، کافی به مقصود است و نیاز به صدور قرار تعلیق تعقیب جداگانه ندارد.

آیا در بحث خیار عیب و مطالبه ارش، فوریت در مطالبه ارش نیز باید لحاظ شود یا فوریت صرفاً ناظر به فسخ قرارداد بوده و در مطالبه ارش ضرورتی به رعایت فوریت نیست؟
به نظر می‌رسد تاخیر در مطالبه ارش بر خلاف خیار عیب که مقنن در ماده 435 قانون مدنی آن را فوری اعلام کرده است، موجب سقوط آن نمی‌شود؛ زیرا اولاً مطابق ماده 422 قانون مدنی، خیار عیب جدای از ارش تلقی شده و مشتری می‌تواند با عدم فسخ معامله ارش را مطالبه کند. ثانیاً در اثر تاخیر در مطالبه ارش خسارتی متوجه بایع نمی‌شود اما تاخیر در استفاده از حق فسخ ممکن است باعث ضرر طرف معامله شود. ثالثاً ارش دینی است که بر عهده بایع بوده و اصل بر بقای دین (اشتغال ذمه) در ذمه مدیون است.

در موردی که حکم بر رفع تصرف عدوانی از  مال غیرمنقولی صادر شده و متصرف قبلاً در آن مستحدثاتی ایجاد کرده باشد، قلع و قمع این مستحدثات با چه شرایطی ممکن خواهد بود؟
در صورت صدور حکم به رفع تصرف عدوانی، قلع بنا و مستحدثات در موارد زیر ممکن است؛ در صورتی که مدعی خصوصی دادخواست قلع بنا داده و دادگاه نیز حکم بر قلع بنا داده باشد و نیز در صورتی که اجرای حکم ملازمه با قلع بنا داشته باشد.

با عنایت به مواد ۳۸۲ و ۵۵۴ چنانچه قاتل مردی از اقیلت‌های دینی باشد و مقتول زن مسلمان باشد در قصاص قاتل رد فاضل دیه لازم است؟ 
با توجه به ماده ۵۵۴ قانون مجازات اسلامی ۱۳۹۲ که دیه اقلیت‌های مذهبی را نیز به میزان دیه فرد مسلمان تعیین کرده است لذا تفاضل دیه نیز به اقلیت‌های مذهبی تعلق می‌گیرد.

منتشر شده در دوشنبه, 21 آبان 1397 10:15
ارز - طلا - سکه قیمت ( تومان )
دلار 0
یورو 0
پوند 0
یوان چین 0
دینار عراق 0
دینار کویت 0
درهم 0
لیر 0
سکه بهار آزادی 0
سکه امامی 0
نیم سکه 0
ربع سکه 0
سکه 1 گرمی 0
طلای 24 عیار 0
طلای 18 عیار 0
طلا مثقالی 0
طلا اونس 0
بیت کوین 0
اتریوم 0
مابقی ارزها
دلار کانادا 0
دلار استرالیا 0
دلار نیوزلند 0
دلار سنگاپور 0
دلار هنگ کنگ 0
ریال عربستان 0
ریال قطر 0
ریال عمان 0
فرانک سوییس 0
کرون سوئد 0
کرون دانمارک 0
کرون نروژ 0
دینار بحرین 0
لیر سوریه 0
روپیه هند 0
روپیه پاکستان 0
منات آذربایجان 0
درام ارمنستان 0
لاری گرجستان 0
رینگیت مالزی 0
بات تایلند 0
افغانی 0

Copyright 2019 All Rights Reserved

طراحی سایت خبری توسط نونگار پردازش