افترا، جعل، نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی عناوین مجرمانه شایعات کذب حادثه پلاسکو است
- توضیحات

وی افزود: خیلی از مطالبی که در فضای مجازی پیرامون حادثه پلاسکو منتشر شد مصداق بارز نشر اکاذیب بود.
سخنگوی سابق کمیسیون قضایی ادامه داد: از بُعد دیگر خیلی از مسائلی که بیان شد مصداق بارز افترا بود و اخباری که منتشر شد به دور از واقعیت بود، فرق افترا با نشر اکاذیب این است که در افترا عنوان مجرمانه هم وجود دارد.
اسفنانی ادامه داد: مثلاً میگویند در این حادثه فلان شخص اهمال کرده و به وظیفه خود به درستی عمل نکرده است یا اینکه میگویند فلانی برای اغراض سیاسی خود این حادثه را عمداً رقم زده که تمام اینها مصداق بارز افترا است.
وی جعل را یکی دیگر از مصادیق مجرمانه در اخبار کذب پلاسکو عنوان کرد و گفت: گاهی افرادی با دستکاری برخی تصاویر و اخبار اقدام به انتشار خبرهای جعلی میکنند البته نباید فراموش کنیم که تمامی اینها مصداق تشویش اذهان عمومی است چرا که این مطالب بار منفی شدیدی دارد و فضای جامعه را ملتهب میکند.
اسفنانی با تأکید بر اینکه دستگاه قضا باید ورود کند و کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه باید با عاملان انتشار اخبار کذب و شایعات برخورد کنند، گفت: بر اساس قانون عنوان مجرمانه افترا شلاق دارد اگر این عنوان مجرمانه تشویش اذهان عمومی باشد 6 ماه تا 3 سال حبس و اگر هم جعل باشد تا 3 سال حبس برای فرد خاطی در نظر گرفته میشود.