text1

جمعه, 09 فروردين 1404-

برخورد قانونی با اتباع بیگانه غیرمجاز

سایت حقوقیدیده بان هشتم : آمارهای رسمی اگرچه حاکی از حضور یک میلیون تبعه خارجی در کشور است اما آمارهای غیررسمی نشان می‌دهد حدود 3 میلیون تبعه بیگانه که عمدتا افغانستانی و عراقی هستند، در کشور تردد دارند. این‌در‌شرایطی است که حضور این افراد در کشور و ازدواج با دختران ایرانی، نه تنها مشکلات حقوقی برای خانواده‌های ایرانی ایجاد کرده است که اشغال برخی مشاغل توسط این افراد نیز به رشد بیکاری در کشور افزوده است.
به گفته مقامات دولتی و انتظامی، سالانه حدود 350 تا 450 هزار تبعه غیرمجاز از کشور طرد می‌شوند اما روند ورود اتباع بیگانه به‌کشور همچنان وجود دارد؛ از سوی دیگر، ناامنی کشورهای مبدا این پناهجویان که کشورهای منطقه محسوب می‌شوند، به دلیل جنگ و ناامنی، زمینه حضور آنها و بازگشت به کشورشان را با مشکل مواجه کرده است. در چنین شرایطی ساماندهی اتباع بیگانه و بررسی وضعیت این افراد به یک اولویت در کشور تبدیل شده است.

 وقوع جرم با حضور اتباع بیگانه
رییس کل دادگستری سیستان و بلوچستان معتقد است که استان سیستان و بلوچستان به دلیل همسایگی با کشورهای افغانستان و پاکستان و ورود اتباع بیگانه مکانی مستعد برای وقوع جرم و جنایت است.
حجت‌الاسلام ابراهیم حمیدی اظهــار می‌کند: استان سیستان‌و‌بلوچستان به دلیل وسعت زیاد و محرومیت‌های مضاعف که گاه به‌آن تحمیل شده و گاه به طور طبیعی به آن دچار بوده است، از لحاظ فرهنگی و اقتصادی در سطحی پایین قرار گرفته؛ به خصوص از لحاظ قاچاق مواد‌مخدر که یکی از معبرهای قاچاق مواد از پاکستان و افغانستان به کشورهای اروپایی است و این عوامل بر بیشتر شدن جرم و جنایت در این استان کمک کرده که با وجود اتباع بیگانه این جرایم افزایش می‌یابد.‌
وی اظهار می‌کند: اتباع بیگانه ممکن است با استفاده از موقعیت‌های شغلی مختلف زمینه بیکاری را برای هموطنان فراهم کنند بنابراین مسئولان باید توجه بیشتری به  این مشکلات داشته باشند.

 تشدید کنترل اتباع بیگانه
رییس کل دادگستری استان قزوین نیز ‌ با اشاره به آثار سوء و نامیمون تردد و اقامت اتباع خارجی غیرمجاز در سطح استان، بر ضرورت تشدید اقدامات کنترلی در این رابطه تاکید می‌کند.
این در حالی است که جمال انصاری بر لزوم بهره‌گیری از راهکارهای پیشگیرانه و سخت در کنار فعالیت‌های فرهنگی برای حل معضل اقامت اتباع خارجی غیرمجاز در استان تاکید می‌کند.
در این میان به گفته وی یکی از بزرگترین مشکلات‌ ازدواج اتباع ایرانی با اتباع بیگانه است و  در این باره  می‌افزاید: با توجه به‌خسارات جبران‌ناپذیر ازدواج زنان ایرانی با مردان افغانی به شکل غیر قانونی، باید استحکام قضایی و انتظامی و برخورد قاطعانه با‌این نوع ازدواج‌ها به استناد قوانین مصرح صورت گیرد و در این‌رابطه برخورد با دفاتر ازدواج که اقدام به ثبت این گونه ازدواج‌ها می‌کنند، در دستور کار قرار گیرد. وی می‌گوید: کارشناسان عمده دلیل ازدواج غیرقانونی زنان ایرانی با اتباع بیگانه را فقر مالی و اجتماعی می‌داند و معتقدند اتباع بیگانه غیرمجازی که نمی‌توانند به صورت قانونی ازدواج کنند به‌ازدواج‌های غیرقانونی تن می‌دهند.

 اتباع غیرمجاز منشاء جرایم خشن
البته رییس کل دادگستری البرز معتقد است که اتباع بیگانه غیرمجاز، منشاء بسیاری از مشکلات و جرایم کشور هستند و‌بر‌اساس آمار بیشتر جرایم خشن در استان توسط این طبقه انجام می‌شود.
احمد فاضلیان‌ با تاکید بر ضرورت تسریع در حل معضل اتباع بیگانه، بیان می‌کند: باید ‌اتباع‌بیگانه سریع جمع‌آوری شوند، در اجرای آن هیچ توجیهی پذیرفتنی نیست و فردی که ورود غیرقانونی به داخل مرزهای کشور داشته باید سریع تعیین تکلیف شود.
احمد فاضلیان بیان می‌کند: شأن این شورا، رسیدگی به معضلاتی است که امنیت استان را تهدید می‌کند، بنابراین باید مسایل کلان که استان با آن روبه‌روست پس از اولویت‌بندی در دستور کار شورا قرار بگیرند.

 ‌برخورد با تردد و اقامت اتباع بیگانه غیرمجاز
استان کرمان یکی از استان‌هایی است که به دلیل موقعیت سوق‌الجیشی تردد اتباع غیرمجاز در این استان زیاد دیده می‌شود و با توجه به وسعت زیاد استان به طبع جرایمی که از سوی این افراد رخ می‌دهد نیز بیشتر است این در حالی است که با نظارت دستگاه‌های مسئول به گفته رییس کل دادگستری کرمان‌‌ ‌وضعیت مطلوب امنیت حاکم است. یدالله موحد اظهار می‌کند:  ‌ اتباع بیگانه به خصوص ورود و اقامت اتباع کشور افغانستان یک مسئله ملی است و با تردد و اقامت افراد غیر مجاز برخور قضایی می‌شود و از ورود آنها جلوگیری می‌شود.
این مقام ارشد قضایی استان با بیان اینکه  با تردد و اقامت اتباع بیگانه غیرمجاز  برخورد قضایی می‌شود، بیان می‌کند: اقامت اتباع بیگانه مجاز یک بحث ملی است و باید در سطح کلان کشور تصمیم‌گیری شود.

 برنامه‌ریزی برای برخورد با اتباع غیرمجاز تهران
این در حالی است که در استان تهران نیز تعداد اتباع بیگانه زیاد است بنابراین معاون اداره کل اتباع استانداری تهران با بیان اینکه برنامه‌های خوبی برای اتباع مجاز انجام می‌گیرد، می‌گوید: ما کارهای فرهنگی حوزه اتباع را‌ نهادینه کرده‌ایم و تمامی برنامه‌های آنها در چارچوب قانون تعریف شده و حتی مراکزی در حوزه‌های فرهنگی و مذهبی ایجاد کرده‌ایم.
میترا قدیمی تصریح می‌کند: توانسته‌ایم تا مراکز حقوقی، مشاوره و ... راه‌اندازی کنیم و در نتیجه هر تمرکزی که بخواهد صورت بگیرد باید در چارچوب قوانین اداره کل اتباع باشد و الا با عوامل آن برخورد خواهد شد.
روزنامه حمایت
منتشر شده در یکشنبه, 31 ارديبهشت 1396 09:31
ارز - طلا - سکه قیمت ( تومان )
دلار 0
یورو 0
پوند 0
یوان چین 0
دینار عراق 0
دینار کویت 0
درهم 0
لیر 0
سکه بهار آزادی 0
سکه امامی 0
نیم سکه 0
ربع سکه 0
سکه 1 گرمی 0
طلای 24 عیار 0
طلای 18 عیار 0
طلا مثقالی 0
طلا اونس 0
بیت کوین 0
اتریوم 0
مابقی ارزها
دلار کانادا 0
دلار استرالیا 0
دلار نیوزلند 0
دلار سنگاپور 0
دلار هنگ کنگ 0
ریال عربستان 0
ریال قطر 0
ریال عمان 0
فرانک سوییس 0
کرون سوئد 0
کرون دانمارک 0
کرون نروژ 0
دینار بحرین 0
لیر سوریه 0
روپیه هند 0
روپیه پاکستان 0
منات آذربایجان 0
درام ارمنستان 0
لاری گرجستان 0
رینگیت مالزی 0
بات تایلند 0
افغانی 0

Copyright 2019 All Rights Reserved

طراحی سایت خبری توسط نونگار پردازش