تدابیر قضایی برای کاهش اطاله دادرسی
- توضیحات
تسریع در کارشناسیها، استفاده از فرآیندهای الکترونیکی در دادرسی، افزایش تعداد قضات، جلوگیری از طرح مجدد پروندهها و افزایش آگاهیهای عمومی از جمله راهکارهایی است که مسئولان قضایی استانها برای کاهش اطاله دادرسی به آن توجه میکنند.
کمیته رفع اطاله دادرسی در استان البرز تشکیل میشود
رییس کل دادگستری استان البرز میگوید: کمیته رفع اطاله دادرسی در استان البرز تشکیل میشود.
احمد فاضلیان با تاکید بر ارتباط مستقیم نحوه تعامل مسئولان با مردم در افزایش رضایت مردمی توضیح میدهد: وقتی مراجعان بدانند که حرف آنها شنیده میشود با آنها همراهی میکنند.
رییس کل دادگستری استان البرز با اشاره به پیگیری احیای «کمیته رفع اطاله دادرسی» در استان، میگوید: احیای این کمیته میتواند با دو کارکرد شناسایی پروندههای در فرآیند اطاله دادرسی، به ارایه راهکار به قاضی پرونده یا ورود مستقیم رییس حوزه قضایی و صدور رای منجر شود.
ابلاغ الکترونیکی گامی برای کاهش اطاله دادرسی
این در حالی است که رییس کل دادگستری استان سیستان و بلوچستان بیان میکند: اطاله دادرسی امروزه یکی از دغدغههای بزرگ قوه قضاییه است و الکترونیکی شدن ابلاغها میتواند گام بلندی در کاهش اطاله دادرسی باشد.
حجتالاسلام ابراهیم حمیدی بیان میکند: یکی از مهمترین چالشهای قوهقضاییه افزایش آسیبهای اجتماعی و جرایم در جامعه است این افزایش برای یک جامعه اسلامی زیبنده نیست و باید این جرایم در جامعه ریشهیابی و آسیبشناسی شود.
وی ادامه میدهد: رشد ورود پروندهها در این زمینه سبب راهاندازی معاونت پیشگیری در قوهقضاییه شد تا آمار این حوزه را با تحقیق و بررسی و پژوهش کاهش دهیم، اما از آنجایی که امکانات و نیرو در این زمینه کم داریم، آن طور که باید نمیشود دستورالعملها و نتایج تحقیقات را اجرایی کنیم.
این مقام مسئول ادامه میدهد: شوراهای حل اختلاف را در نقاط مختلف استان ایجاد کردیم تا جلوی ورودی پرونده به دادگستری گرفته شده و در مکان خودش مورد رسیدگی و پیگیری قرار گیرد و مدت زمان رسیدگی به پروندهها را کاهش دهد.
رییس کل دادگستری استان سیستان و بلوچستان بیان میکند: مسئولیتهای دستگاه قضا از مسئولیتهای بسیار حساس و تاثیرگذار در جامعه است، اما با توجه به وسعت کاری این نهاد در جامعه و کمبود امکانات و نیروی انسانی انجام فعالیت بسیار سخت است.
وی خاطرنشان میکند: اگر اکنون بخواهم یک شعبه در زاهدان ایجاد کنیم فاقد فضا، نیروی انسانی و امکانات لازم هستیم و این نشانه نبود زیرساختهای لازم است.
رییس کل دادگستری استان سیستان و بلوچستان خاطرنشان میکند: اطاله دادرسی یکی از دغدغههای بزرگ قوه قضاییه است و الکترونیکی شدن ابلاغها میتواند گام بلندی در کاهش اطاله دادرسی باشد و این طرح به عنوان پایلوت در 3 استان کشور درحال اجرا است.
افزایش تعداد قضات برای تسریع در رسیدگی به پروندهها
رییس دادگستری شهرستان لنجان اظهار میکند: دغدغهها وگلایههای مردم به حق بوده و اطاله دادرسی پروندهها بلای جان دادگستری شده است.
جمشید رضایی خاطرنشان میکند: قوهقضاییه به همراه دو قوه دیگر یعنی مجریه و مقننه از ارکان اصلی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران به حساب میآید.
وی با اشاره به عملکرد دستگاه قضا شهرستان لنجان در سال گذشته خاطرنشان میکند: افزایش تعداد قضات شهرستان از 15 به 20 نفر، اضافه کردن دو شعبه در بخش های محاکم و دادسرا و توسعه فضای فیزیکی مجموعه، از جمله اقدامات دستگاه قضا در سال گذشته بود.
وی خاطرنشان میکند: رسیدگی به دعاوی و اختلافات مردم، احیای حقوق عامه، نظارت برحسن اجرای قوانین، کشف جرم و تعقیب مجرمان و اقدامات لازم برای پیشگیری از وقوع جرایم از جمله وظایف دستگاه قضاست.
رییس دادگستری شهرستان لنجان ادامه میدهد: با پیگیریهای انجام شده بالغ بر 48 هزار و 944 پرونده قضایی در شهرستان لنجان مختومه شد و با مقایسه آن با پروندههای تشکیل شده در سال گذشته در مییابیم که بیش از هزار و 400 پرونده باقی مانده از دورههای قبل نیز در سال گذشته مورد بررسی و صدور حکم قرار گرفته است.
رضایی با اشاره به روشهای مقابله با اطاله دادرسی پروندهها در دادگاهها خاطرنشان میکند: باید سعی کرد که تا جای امکان میزان ورودی پروندههای دادگستریها را کاهش داد و به طور یقین قوهقضاییه به تنهایی قادر به کاهش پروندههای ورودی بهدادگستری نخواهد بود.
شوراهای حل اختلاف در نقاط مختلف استانها ایجاد شده است تا جلوی ورودی پرونده به دادگستری را بگیرد و مدت زمان رسیدگی به پروندهها کاهش یابد.
حمایت