سه شنبه, 27 شهریور 1403-
حجتی: برخورد با جرایم جنسی خشن علیه کودکان نباید شتابزده و بدون کار کارشناسی باشد
- توضیحات
دیده بان هشتم : یک وکیل دادگستری گفت: ضرورت دارد در حوزه جرایم خشونتبار جنسی علیه کودکان، پیشگیری از جرم با استفاده از دستاوردهای جرم شناسی در دستور کار مسئولین ذیربط قرار گیرد.
به گزارش پایگاه خبری دیده بان هشتم سیدمهدی حجتی در بررسی جرم شناختی آزار و اذیت کودکان اظهار کرد: کودک آزاری جنسی و سوءاستفاده جنسی از کوکان نوعی انحراف جنسی محسوب می شود که افراد مبتلابه آن قادر به ارضای نیازهای غریزی خویش از طریق عادی و با ایجاد روابط متعارف، مشروع و قانونمند نبوده و کودکان را قربانی امیال جنسی خود می کنند.
این وکیل دادگستری با اشاره به نقص قوانین موجود در حمایت از بزهدیدگی کودکانی که در معرض سوءاستفاده جنسی قرار می گیرند، گفت: نمی توانیم با توجه به مقررات فعلی، کلیه مصادیق سوءاستفاده جنسی از کودکان را که اشکال مختلفی دارد، دارای عنوان مجرمانه تلقی کنیم و هنوز تا رسیدن به غایت مطلوب راه درازی را در پیش داریم.
حجتی خاطرنشان کرد: عدم جرمانگاری سوءاستفاده جنسی از کودکان در همه ابعاد و اشکال باعث جری تر شدن منحرفین جنسی و اصطلاحاً پروفیلهای مبتلابه سادیسم شده و این افراد به لحاظ آنکه علیرغم ارتکاب رفتارهای جنسی نامتعارف مورد تعقیب قرار نگرفته و تبعاً مورد شناسایی و نظارت مراجع رسمی قرار نمیگیرند، دیر یا زود دست به ارتکاب جرایمی خشن مانند آنچه که در فاجعه آتنا یا کیمیا رخ داد میزنند.
این حقوقدان با بیان اینکه کودکآزاری جنسی، رفتاری مخفی و پنهان است که به مرتکبان آن نیز بواسطه آنکه در میان جمعیت پنهان هستند، جمعیت پنهان گفته میشود، افزود: شناسایی مجرمین و منحرفین جنسی و نظارت بر رفتار آنها باعث کنترل آنها در فضای جامعه شده و این افراد با توجه به اینکه می دانند تحت نظارت مراجع قانونی هستند، از ارتکاب جرم فاصله می گیرند؛ بنابراین ضرورت دارد که در حوزه جرایم خشونتبار جنسی علیه کودکان، پیشگیری از جرم با استفاده از دستاوردهای جرم شناسی در دستور کار مسئولین ذیربط قرار گیرد.
حجتی تاکید کرد: برای پیشگیری از وقوع این قبیل جرایم باید ضمن برگزاری دوره های آموزشی در محلات و مناطق مختلف شهری و روستایی برای والدین، آموزشهای لازم از شروع دوران مهد کودک و مدرسه به کودکان داده شود تا به عنوان آماج جرم و به عنوان یکی از گروه های در معرض خطر، قادر به حفاظت حداقلی از خویش باشند.
این مدرس حقوق کیفری ادامه داد: عوامل متعددی در وقوع جرایم جنسی توأم با خشونت علیه کودکان وجود دارد که عمده آن ها اختلالات روانی و انحراف جنسی افراد مبتلا به این اختلال است. به علاوه عدم ریشه یابی صحیح جنایاتی از این قبیل که عمدتاً با رسیدگی سریع و مجازات و اعدام قاتل در اسرع وقت به منظور تشفی خاطر بزه دیده یا خانواده وی و فرونشاندن احساسات عمومی صورت می گیرد نیز از عوامل تکرار چنین جرایم و جنایاتی در آتیه است.
حجتی افزود: اصولاً برخورد با جرایم جنسی خشن علیه کودکان نباید شتابزده و بدون کار کارشناسی باشد. برای افرادی که مرتکب جرایمی از این دست می شوند باید پرونده شخصیت دقیقی تشکیل شده و علل و انگیزه های ارتکاب جرم توسط این افراد مورد بررسی و واکاوی دقیق قرار گیرد تا با شناسایی دقیق ریشه های وقوع جرایمی از این دست، بتوان از وقوع آنها در آینده پیشگیری کرد.
وی در پایان گفت: قوه قضائیه به عنوان نهاد اصلی پیشگیری از وقوع جرم که به موجب اصل 156 قانون اساسی وظیفه پیشگیری از وقوع جرم بر عهده آن گذارده شده است، باید اقدامات لازم در خصوص پیشگیری از وقوع اینگونه جرایم را با همکاری سایر قوا و دستگاه های ذی ربط و با اجرای دقیق قانون پیشگیری از وقوع جرم در دستور کار خود قرار دهد.
ایسنا