سه شنبه, 20 آذر 1403-
گزارش؛ پیگیری پرونده روغنهای پالم در مراجع قضایی
- توضیحات
دیده بان هشتم : وکیل شاکی پرونده استفاده از روغنهای پالم در مواد لبنی، از ادامه رسیدگی به این پرونده در دادگاه خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری دیده بان هشتم به نقل از خبرگزاری صدا و سیما؛ 12 مرداد ماه سال 93 پس از افشای استفاده از روغن پالم در مواد لبنی از سوی وزیر بهداشت؛ پروندهای در دادسرای کارکنان دولت برای رسیدگی بیشتر ابعاد این تخلف، تشکیل شد.
واقعیت ماجرا این بود که بر اساس اعلام سازمان غذا و دارو، روغن پالم، روغنی گیاهی و دارای اسیدچرب اشباعی فراوان، مدتها بود که در محصولات پرچرب لبنی استفاده میشد، اما چند ماه بعد یعنی مهرماه 93 گروهی از وکلا برای عاملان این خوراکیها و واردکنندگان روغن پالم شکایت کردند.
- تهدید سلامت مردم با روغن پالم
بر اساس آخرین اطلاعات متخصصان داخلی و بینالمللی این روغن با افزایش کلسترول بد خون در نهایت منجر به تنگی، انسداد عروق و سکتههای قلبی میشود ضمن این که استفاده از آن در شیر و لبنیات پرچرب به کبد آسیب زده و نارسایی کبدی را به همراه دارد.
_احضار مطلعین به دادسرا
اما رسیدگی به پرونده شکایت مصطفی ترک همدانی، پیمان محمود عطار و علیرضا دقیقی؛ سه وکیل شاکی در دادسرا ادامه پیدا کرد و تا آنجا پیش رفت که "علیرضا دیناروند" معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو به عنوان مطلع به دادسرای کارکنان دولت احضار شد.
رسیدگیهای دادگاه در نهایت به این مساله ختم شد که سازمان غذا و داروی کشور، اسامی کارخانههای متخلفی که از روغن پالم در مواد لبنی استفاده میکردند، اعلام کند.
- ادامه پیگیری پرونده روغن پالم در دادسرا
چندی پیش یکی از وکلای شاکی پرونده روغنهای پالم در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ افزود: پیگیری پرونده روغنهای پالم در دادسرای کارکنان دولت ادامه دارد.
مصطفی ترک همدانی تصریح کرد: از آنجایی که تحقیقات در این پرونده نهایی نشده افراد مختلفی به عنوان مطلع به دادگاه احضار می شوند.
-تبرئه چند شرکت در پرونده پالم
بر اساس این گزارش؛ شب گذشته معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو در برنامه پایش شبکه یک سیما درباره سرانجام متخلفان پالمی، اظهارداشت: در ماجرای روغن پالم حدود 35 شرکت به دستگاههای قضایی معرفی شدند.
رسول دیناروند گفت: متاسفانه چند شرکت تبرئه شدند و دستگاه قضایی در خصوص تخلف آنها، جریمهای تعیین نکرد و احکامی هم که در خصوص سایرین صادر شد، با جرم همسانی نداشت.
- اسامی متخلفین منتشر نشد
پس از طرح این مطلب از سوی رئیس سازمان غذا و دارو، این شائبه ایجاد شد که قوه قضائیه برخورد قاطعی با متخلفین نداشته است، اما یکی از وکلای شاکی پرونده در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ افزود: دستگاه قضایی با قاطعیت پرونده روغن پالم را پیگیری کرد و همچنان ادامه دارد.
مصطفی ترک همدانی گفت: معاون غذا دارو مدعی شده که قوه قضائیه برخورد جدی نداشته و این در حالی است که دادسرا از معاونت غذا دارو خواست که اسامی متخلفان منتشر شود و جالب این که آنها از انتشار اسامی تولید کنندگان متخلف و مواد لبنی پالم دار خودداری کردند.
وی تاکید کرد: بنده و دو شاکی دیگر استفاده از روغن پالم در مواد لبنی، همچنان پیگیر این پرونده هستیم.
پیگیری پرونده استفاده از روغن پالم در مواد لبنی، نشان میدهد که برخورد قاطع دستگاه قضا با افرادی که به طمع کسب سود بیشتر سلامت مردم را تهدید میکنند، ادامه دارد.
گزارش: ملیحه پژمان