text1

جمعه, 23 آذر 1403-

الگو برداری غرب از فرهنگ "ریش سفیدی" ایرانی برای کاهش جرایم

دیده بان هشتم : حقوقدان و استاد دانشگاه ملی استرالیا گفت: حقوقدانان غربی از 'ریش سفیدی'، به عنوان موضوعی مهم در حل دعاوی در فرهنگ ایران، در 'عدالت ترمیمی' برای پیشگیری از جرم در جامعه الگو گرفته اند.
 
سایت حقوقی

به گزارش پایگاه خبری دیده بان هشتم دکتر جان برایث ویت (John Braithwaite) دوشنبه در نشست تخصصی با عنوان 'عدالت ترمیمی و پیشگیری از جرم' در دانشگاه شیراز افزود: در فرهنگ ایرانی، زمینه ای برای گفت و گو وجود دارد که قبل از صدور و اجرای حکم به مدد آن می توان موضوع را حل و فصل کرد و این موضوعی است که در فرهنگ غربی کمتر وجود دارد.
این استاد دانشگاه استرالیا با اشاره به بازدید خود از آرامگاه سعدی و اشعار این شاعر شهیر جهانی گفت: فلسفه به عنوان درمانگری جامع در ادبیات و فرهنگ دینی مردم ایران وجود دارد و می توان گفت که عدالت ایرانی و اسلامی، عدالتی جامع و فراگیر است. 
وی گفت: عدالت ترمیمی، روشی است که افرادی که درگیر بی عدالتی یا بزه می شوند، تلاش می کنند روابط و مناسبات اجتماعی را بهبود بخشیده و به پیشگیری از جرم کمک کنند و می توان گفت که عدالت ترمیمی شبیه ارزش های ایرانی و اسلامی است که نقش شفادهنده در جامعه دارد. 
برایث ویت در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به حمله رژیم بعث عراق به ایران (شهریور 59) گفت: در حالی که این رژیم از سلاح های شیمیایی علیه ملت ایران استفاده کرد، امروز گذشت ملت ایران از این جنایات جای شگفتی دارد. 
یک استاد دانشگاه و عضو حقوقدان موسسه جرم شناسی دانشگاه کمبریج انگلستان نیز در این نشست، در پیش گرفتن راهکارهای عدالت ترمیمی از جمله برگزاری میزگردهایی با حضور مجرم و فرد آسیب دیده از جرم را در ترمیم آسیب های وارد شده از سوی مجرمان و بزهکاران موثر دانست. 
دکتر هیثر استرنگ (Heather Strang) افزود: با در پیش گرفتن این راهکارها، می توان مجرم و بزهکار را به خاطر جرم مسئولیت پذیر کنیم تا وی با در پیش گرفتن نقشی مشارکت جویانه در ترمیم آسیب وارد شده به فرد و جامعه، در صدد جبران برآید. 
این استاد دانشگاه کمبریج گفت: در میزگردهایی که با حضور مجرمان و افرادی که به وسیله آنها آسیب دیده اند برگزار می شود، هم از مجرم پرسش می شود که چرا مرتکب جرم شده و هم فرد آسیب دیده، لطمه هایی را که از مجرم دیده بیان می کند و در اینجاست که فرد مجرم به صورت احساسی به بیان عذرخواهی اقناع می شود. 
وی افزود: شاید حکم دادگاه کیفری رسمی نتواند به صورت کامل، خسارت فرد آسیب دیده از جرم را جبران کند اما برگزاری میزگردهایی با حضور فرد آسیب دیده و مجرم که شیوه ای از عدالت ترمیمی است می تواند به کاهش آلام فرد آسیب دیده منجر شود و از سوی دیگر، مجرم نیز به عدم تکرار جرم اقناع شود. 

منبع ایرنا.

منتشر شده در سه شنبه, 04 خرداد 1395 09:17
ارز - طلا - سکه قیمت ( تومان )
دلار 0
یورو 0
پوند 0
یوان چین 0
دینار عراق 0
دینار کویت 0
درهم 0
لیر 0
سکه بهار آزادی 0
سکه امامی 0
نیم سکه 0
ربع سکه 0
سکه 1 گرمی 0
طلای 24 عیار 0
طلای 18 عیار 0
طلا مثقالی 0
طلا اونس 0
بیت کوین 0
اتریوم 0
مابقی ارزها
دلار کانادا 0
دلار استرالیا 0
دلار نیوزلند 0
دلار سنگاپور 0
دلار هنگ کنگ 0
ریال عربستان 0
ریال قطر 0
ریال عمان 0
فرانک سوییس 0
کرون سوئد 0
کرون دانمارک 0
کرون نروژ 0
دینار بحرین 0
لیر سوریه 0
روپیه هند 0
روپیه پاکستان 0
منات آذربایجان 0
درام ارمنستان 0
لاری گرجستان 0
رینگیت مالزی 0
بات تایلند 0
افغانی 0

Copyright 2019 All Rights Reserved

طراحی سایت خبری توسط نونگار پردازش