رئیس قوه قضائیه مطرح کرد : لزوم تناسب بین جرم و مجازات
- توضیحات
به گزارش پایگاه خبری دیده بان هشتم ، آیت الله صادق آملی لاریجانی روز سه شنبه در دیدار با قضات و کارکنان دستگاه قضائی در محل سالن اجلاس سران با اشاره به بازدید روز گذشته خود از یکی از زندان های تهران افزود: در این بازدید از قضات خواستم که نسبت به تناسب جرم و مجازات دقت و رعایت کنند.
آیت الله آملی لاریجانی ادامه داد وقتی حکم قطعی جرم را مشخص می کنیم گاهی جای تخفیف وجود دارد، در هر کجا تناسبی وجود داشت قاضی صدور رای و قاضی زندان باید با هم برای تعیین مجازات همکاری و همفکری کنند.
لاریجانی گفت: در این بازدید برخی از زندانیان ادعا کردند که یک بار سرقت انجام داده اند و مجازات زندانشان هم تمام شده ولی برای دو میلیون تومان رد مال هنوز در زندان به سر می برند.
رییس دستگاه قضا اضافه کرد: قاضی ناظر و قاضی صادرکننده رای باید مکانیزمی را برای تناسب جرم و مجازات متهمان تهیه کنند و به اطلاع مسئولین برسانند تا تصمیمی برای این افراد گرفته شود.
وی ادامه داد: به دادستان کل کشور گفته ام کمیته ای را متشکل از قضات دیوان عالی، دادگستری ، دادسرا و سازمان زندان ها برای این مهم تشیکل دهد که یک به یک با این محکومین صحبت کنند تا برخی از این مشکلات رفع شود.
وی افزود: علاوه بر این مباحث مساله عفو هم مطرح است و توقع ما این است، کسانی که قابل عفو هستند را معرفی کنند تا هماهنگی های لازم انجام شود.
رییس قوه قضائیه در ادامه به استفاده از فناوری های نوین در دستگاه قضا تاکید کرد و گفت: در این زمینه کارهای بسیار بزرگی انجام شده و می دانیم برای انجام کارهای بزرگ همیشه راه هموار نیست و قضات باید برای این مساله وقت بگذارند و از فناوری های جدید استفاده کنند.
آیت الله آملی لاریجانی با اشاره به استفاده از فناوری جدید در سازمان ثبت، گفت: در این سازمان استفاده از این فناوری با هدف افزایش سرعت راندمان کار و حذف واسطه ها که می توانستند فسادی را به وجود آورند تاثیر بسیاری گذاشته است.
رییس قوه قضائیه ادامه داد: بحث اخلاق در قوه قضائیه تاثیر عظیمی است در درون دستگاه قضا و هم تاثیر مهمی در وجهه این دستگاه در کل نظام خواهد گذاشت.
آیت الله آملی لاریجانی با بیان اینکه برای دستگاه قضا در سال جاری 20 هزار میلیارد ریال تامین بودجه پیش بینی شده است، افزود: متاسفانه گاهی وعده هایی برای جذب قاضی و تامین بودجه این دستگاه داده می شود ولی در کمیسیون های مجلس سخن دیگری گفته می شود.
رئیس قوه قضائیه، تصریح کرد: بودجه در نظر گرفته شده، حداقل نیازهای قوه قضائیه را تامین می کند.
وی گفت: برای تامین این مبلغ مجبور شدیم راهی پیشنهاد کنیم و آن افزایش تعرفه های مربوط به قوه قضائیه بود که علیرغم آن هم فشاری به مراجعین نیاید و اصل این پیشنهاد مورد قبول واقع شد که متاسفانه سخنگوی کمیسیون مجلس مخالفت کرد.
آیت الله آملی لاریجانی تاکیدکرد: اگر دستگاه قضائی نتواند وظیفه خود را انجام دهد کل نظام با مشکلات زیادی مواجه می شود. ما می دانیم دولت محدودیت های بودجه ای دارد منتهی انتظار این است که این مشکلات بین تمام نهادها تقسیم شود و آنگونه نباشد که ما به حداقل نیازهای خود هم نرسیم.
وی ادامه داد: با این حال از طریق بودجه خاصی که از الطاف رهبر معظم انقلاب بوده برای تامین بودجه استفاده می کنیم و 16 مجتمع دادگاهی و دادسرایی که درحال احداث می باشد با این بودجه خاص تامین شده است.
رییس قوه قضائیه گفت: تلاش مسئولین قوه قضائیه این است که از مسیرهای ممکن و در حد توان نیازها را مرتفع کنیم و فقط یک فقره آن این است که بعد از تلاش های زیاد در تامین بودجه نامه ای به رهبر معظم انقلاب نوشتیم و ایشان هم به مجلس توصیه اکید کردند که بی اثر نبود و در همین جا از کمیسیون تلفیق مجلس تشکر می کنم.
آیت الله آملی لاریجانی در ادامه به مشکل تامین نیروی انسانی در قوه قضائیه نیز پرداخت و گفت: مشکل تامین نیروی انسانی نیز از این جنس است که هم دولت و هم مجلس همکاری نکرده اند و اگر راهی برای تامین وجود داشته باشد فروگذار نخواهیم کرد.
** رسیدگی به 15 میلیون پروند کار آسانی نیست
رییس دستگاه قضا در ادامه با تشکر از تلاش های کارکنان قوه قضائیه و قضات محاکم ، گفت: رسیدگی به 15 میلیون پرونده در سال گفتنش آسان است ولی با توجه به فضای فیزیکی، نیروی انسانی و محدودیت ها نشاندهنده خدمات بزرگی است و قابل تحسین است.
آیت الله آملی لاریجانی از مسئولین قوه قضائیه خواست این خدماتی در این قوه را که از ناحیه مدیران و متخصصین به مردم عرضه می شود توسط رسانه ها به مردم منعکس کنند.
وی در پایان به بحث تکریم ارباب رجوع پرداخت و گفت: تکریم ارباب رجوع مساله مهم و اساسی است و گاهی خدمت های مهمی انجام می دهیم که اگر در پوشش اخلاق مناسب نباشد کارآیی و اثر خود را ندارد.
منبع ایرنا.