اعدام قاچاقچیان مواد مخدر نفی ناشدنی است/ نوع مجازات با اثربخشی آن متناسب باشد
- توضیحات
به گزارش پایگاه خبری دیده بان هشتم ، حجت الاسلام و المسلمین مصطفی پورمحمدی روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار حقوقی و قضایی ایرنا درباره برخی اظهار نظرها مبنی بر حذف مجازات اعدام قاچاقچیان مواد مخدر افزود: یکی از مجازات های مفسد، اعدام است و این مورد در احکام اسلامی هم لحاظ شده است.
وی خاطرنشان کرد: اما انتخاب نوع مجازات در هر موقعیت باید متناسب با اثر بخشی آن باشد، صاحب نظران، حقوقدانان، کارشناسان، روانشناسان و جرم شناسان باید همه دست به دست یکدیگر دهند و بررسی کنند که چه مجازاتی بیشترین تاثیر را دارد.
وزیر دادگستری با بیان این که به نظر من نمی توان اصل اعدام را نفی کرد، اظهار داشت: مواردی است که فرد جرثومه فساد است و بقای او جز فساد اثری نخواهد داشت.
پورمحمدی ادامه داد: اما درعین حال، میزان مجازات اعدام و تعداد اعدام محل بحث است که باید روی آن بیشتر کار شود و از نظر صاحبنظران این حوزه بیشتر بهره برد.
به گزارش ایرنا، بحث حذف اعدام قاچاقچیان مواد مخدر از اواخر مجلس نهم مطرح شد و برخی نمایندگان مجلس تاکید داشتند که اعدام در کاهش قاچاق مواد مخدر موثر نیست اما آیت الله صادق آملی لاریجانی رییس دستگاه قضا در مورد اعدام قاچاقچیان مواد مخدر می گوید: قاچاقچیان مواد مخدر سوداگران مرگ در این جامعه هستند که جمعیت گسترده ای از جوانان مستعد و نابغه و خانواده ها را نابود می کنند.
آیت الله آملی لاریجانی خواستار برخورد قاطع و سریع با قاچاقچیان شد و از دادسراها خواست امنیت را با جدیت تامین کنند.
رییس قوه قضاییه گفت: برخی معتقدند اعدام ها هیچ فایده نداشته است در حالی که این اشتباه است زیرا اگر این اعدام ها و سخت گیری های قوه قضاییه نبود امروز مواد مخدر در عطاری ها هم به فروش می رسید.
نخستین قانون مبارزه با مواد مخدر در سال 67 مصوب شد و سال های 76 و 89 مورد اصلاح و بازنگری قرار گرفت؛ بازنگری و اصلاحی که از نگاه رییس کمیته کاهش اعتیاد در مجمع تشخیص مصلحت نظام نتوانسته به خوبی از تعداد قاچاقچیان کم کند.
معاون ستاد مبارزه با مواد مخدر هم درباره این موضوع معتقد است که قاچاقچیان مواد افیونی و مخدر در ایران سالانه سه میلیارد دلار سود به جیب می زنند. سوداگران جهان سالانه ٤٣٥ میلیارد دلار سود به دست می آورند که ٦٨ میلیارد دلار آن مربوط به قاچاق مواد افیونی است.
محمد کاظمی نایب رییس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس دهم نیز درباره لزوم بازنگری قانون مبارزه با مواد مخدر براین باور است، قانون مبارزه با مواد مخدر مصوب مجمع تشخیص مصلح نظام به دلیل ورود مشتقات و انواع مواد مخدرهای جدید به لیست مواد مخدر سنتی و تغییر در کیفیت مواد به خصوص مواد مخدر شیمیایی نیازمند بازنگری است.
منبع : ایرنا