پنج شنبه, 12 ارديبهشت 1404-
قوانین جزایی موجود به اثبات بزه خشونت خانگی کمک نمیکنند
- توضیحات
دیده بان هشتم : یک وکیل دادگستری با بیان اینکه راهکار مناسب حقوقی در حمایت از بزه دیدگان خشونت خانگی وجود ندارد، گفت: برای ارائه راهکار مناسب حقوقی و حمایت از بزه دیدگان خشونت خانگی قانون مدونی وجود ندارد و حتی قوانین جزائی موجود ما را در اثبات بزه خشونت کمک نمی کند.

این وکیل دادگستری با ارائه آماری از خشونت خانگی علیه زنان، گفت: بر اساس تحقیقات وزارت کشور در سال ٨٣، ٦٦ درصد زنان ایرانی در طول زندگی مشترک حداقل یکبار مورد خشونت واقع شدند؛ ٥٦ درصد کودکان آزاردیده دختر هستند که ٤٤ درصد آنان از سوی پدر خود آزار می بینند.
وی ادامه داد: بر اساس این آمارها، ٧٠ درصد آزارهای جنسی به دختران اختصاص داشته که ٥٠ درصد توسط اعضای خانواده انجام می شد.
این وکیل دادگستری اظهار کرد: حتی زنان در دوران بارداری مورد خشونت همسر قرار گرفته که نتیجه آن سقط جنین و کم وزنی آن میشود.
کیان ارثی با بیان اینکه آمار رسمی از خشونت علیه زنان نداریم، گفت : غالب زنان نمی دانند مورد خشونت قرار می گیرند و حتی بحث ضد ارزش متاسفانه از دید بسیاری ارزش تلقی می شود.
این وکیل دادگستری این موارد را موجب همسو شدن برخی وکلا و جامعه مدنی برای تهیه لایحه پیشنهادی منع خشونت خانگی علیه زنان عنوان کرد و افزود: این افراد نخست متون مربوط به خشونت علیه خانواده در ٢٠ کشور دنیا را جمع آوری کردند تا اینکه در سال ٩٣ کارگروهی با حضور تعداد وکلای داوطلب سرفصلهای این پیش نویس تهیه شد.
وی با اشاره به چالشهای مربوط به تهیه این لایحه گفت: عدم تجربه شخصی در قانون نویسی، انطباق این ایده ها با قوانین مربوط برای جلوگیری از تعارض در کشور، عدم دسترسی با سازمان های مرتبط با زنان خشونت دیده و محدودیت دسترسی به آمار زنان خشونت دیده از جمله این چالشها است.
بر اساس این گزارش، لایحه پیشنهادی منع خشونت خانگی علیه زنان که در ٥٢ ماده و ٢١ تبصره از سوی فعالان جامعه مدنی و وکلای دادگستری تهیه شده است.
علاوه بر تعدادی از وکلای دادگستری، مصطفی کواکبیان و مهناز افشار نیز در این نشست حضور داشتند.