text1

سه شنبه, 27 شهریور 1403-

اقدامات تبلیغاتی نهادهایی که از بودجه عمومی استفاده می‌کنند مجازات حبس دارد

سایت حقوقیدیده بان هشتم : درباره تخلفات تبلیغات انتخاباتی در قانون انتخابات ریاست‌جمهوری باید گفت ماده ۶۸ این قانون اطلاق دارد یعنی میز خطابه نماز جمعه و هر نوع وسیله دولتی رسمی دیگر را در بر‌می‌گیرد. حتی کارمندان اداری در ساعت‌اداری مشمول آن می‌شوند.
 همچنین وزارتخانه‌ها، شرکت‌ها و موسسات وابسته به دولت و نهاد‌ها و موسسات استفاده کننده از بودجه دولتی باید تابع آن باشند و حق ندارند وسایل خود را ولو اندک برای چنین مواردی اختصاص دهند.
 قانون‌گذار هیچ تفاوتی بین نهاد‌های کشوری، لشگری و نهاد‌ها و ارگان‌هایی که جنبه استثنایی دارند مثل بنیاد‌مستضعفان قائل نشده و همه را در سلطه همین ماده قرار داده است. مجازات این اقدامات در ماده ۸۸ قانون انتخابات ریاست جمهوری بیان شده است به این ترتیب که متخلفان به مجازات یک تا شش ماه حبس محکوم می‌شوند.
 قسمت اول ماده مطلق است و همه را بر‌می‌گیرد. ‌بنابراین در‌صورتی که مواردی از این قبیل وجود داشته باشد و نامزدان ریاست جمهوری به‌عنوان شاکی مواردی را اعلام کنند دادسرا رسیدگی خواهد کرد. همچنین در مواردی که فردی از افراد از باب اعلام جرم و بدون اینکه شخصاً ذی نفع باشد موردی را اعلام کند دادسرا باید رأساً وارد شود.
 با توجه به اینکه این موارد ناظر به حقوق‌عمومی است دادستان نیز بعنوان حافظ حقوق‌عمومی و ناظر بر اجرای صحیح قوانین باید موارد را رصد کند و در حالتی که به چنین مواردی برخورد حسب مورد اقدام مقتضی انجام دهد.
در مناظره اخیر کاندیداهای‌انتخابات‌ریاست‌جمهوری اصولاً با توجه به اینکه عنوان مناظره «مسائل فرهنگی‌و‌اجتماعی» بود، قاعدتاً سوالات مطروحه نیز می باید در مورد همین موضوع عنوان می شد. حال آنکه با دقت در مفاد سوالات دیده شد که هرچند برخی از آن سوالات دارای جنبه اجتماعی‌و‌فرهنگی نیز بودند و یا در آنها موضوعات اجتماعی‌و‌فرهنگی مشاهده می شد ولی سوالات عمدتاً فاقد این عناوین بودند و در این محدوده جا نمی‌گرفتند.
بنابراین در مناظره بعدی یا باید عنوان بطور کلی حذف شود و تقیدی به مسایل خاص نباشد و یا اگر عناوینی مشخص می‌شود طراحان سوال باید دقت کنند که سوألات واقعا در همان محدوده باشد و لاغیر.
 آنچه در مناظره اخیر مطرح شد به طور مستقیم کمتر توجهی به مسائل اجتماعی‌و‌فرهنگی داشت. مثلا در مورد مساله نخبگان شاید بتوان گفت بحث فرهنگی اجتماعی مطرح و یا موارد دیگر که استثنایی بود میتوانست دارای جنبه اجتماعی باشد.
 یکی از مسائل بسیار مهم از نظر اجتماعی برخورداری مردم از حقوقی است که در فصل سوم قانون‌اساسی بیان شده است و متعاقباً در منشورحقوق‌شهروندی تفصیل موارد با جزئیات بیشتری مطرح گشته است. در سوالات صدا و سیما از کاندیداهای‌ریاست‌جمهوری اشاره ای به حقوق شهروندی نشده بود .
 به گمان من نوع سوالات چنان بود که مجال طرح این سوالات را نمی‌داد. شاید اگر زمانی بحث مقولات سیاسی و بین الملل مطرح باشد کاندیداها بتوانند به این موارد بپردازند ولی فعلاً فرصتی که در مناظره اول می‌توانست مورد استفاده قرار بگیرد فوت شده و از بین رفته است. البته ایراد به کاندیداها نمی‌توان گرفت و انتقاد آن به صدا‌سیما مطرح است.
خبرگزاری ایلنا- بهمن کشاورز
منتشر شده در سه شنبه, 12 ارديبهشت 1396 10:09
ارز - طلا - سکه قیمت ( تومان )
دلار 0
یورو 0
پوند 0
یوان چین 0
دینار عراق 0
دینار کویت 0
درهم 0
لیر 0
سکه بهار آزادی 0
سکه امامی 0
نیم سکه 0
ربع سکه 0
سکه 1 گرمی 0
طلای 24 عیار 0
طلای 18 عیار 0
طلا مثقالی 0
طلا اونس 0
بیت کوین 0
اتریوم 0
مابقی ارزها
دلار کانادا 0
دلار استرالیا 0
دلار نیوزلند 0
دلار سنگاپور 0
دلار هنگ کنگ 0
ریال عربستان 0
ریال قطر 0
ریال عمان 0
فرانک سوییس 0
کرون سوئد 0
کرون دانمارک 0
کرون نروژ 0
دینار بحرین 0
لیر سوریه 0
روپیه هند 0
روپیه پاکستان 0
منات آذربایجان 0
درام ارمنستان 0
لاری گرجستان 0
رینگیت مالزی 0
بات تایلند 0
افغانی 0

Copyright 2019 All Rights Reserved

طراحی سایت خبری توسط نونگار پردازش