text1

یکشنبه, 16 ارديبهشت 1403-

نامه تعدادی از حقوقدانان به رییس قوه قضاییه درباره آیین‌نامه اجرایی لایحه استقلال کانون وکلا

سایت حقوقیدیده بان هشتم : تعدادی از حقوقدانان درباره آیین‌نامه اجرایی لایحه استقلال کانون وکلا به رییس قوه قضاییه نامه نوشتند.

به گزارش پایگاه خبری دیده بان هشتم ، متن این نامه که از سوی تعدادی از حقوقدانان، وکلای دادگستری و اساتید دانشگاه امضا شده به شرح زیر است:

به نام خدای مهربان
حضرت آیت الله رئیسی
ریاست محترم قوه قضائیه
با سلام و احترام

حسب اطلاعات موجود و اخباری که شنیده می شود، اقداماتی توسط بخشهایی از قوه قضائیه در حال انجام گرفتن است که تحقق آنها سبب از بین رفتن استقلال کانون‌های وکلای دادگستری می شود. آخرین اقدام در این راستا، تهیه پیش نویس آئین نامه‌ای با استناد به ماده ۲۲ لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری است که بدون در نظر گرفتن موازین حقوقی صورت گرفته است.

همانگونه که استحضار دارید، استقلال نهاد وکالت از نهادهای حاکمیتی، عنصری جدایی ناپذیر از اصل جهانشمول و غیرقابل انکارِ دادرسی عادلانه است. خوشبختانه این اصل حقوق بشری، در اصول متعدد قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران منعکس شده است. وانگهی، قانون اساسی کشورمان در اصل سی و پنجم، حق دسترسی به وکیل دادگستری را به عنوان حق اساسی شهروندان تلقی نموده است. طبعا، منظور قانونگذار اساسی از "وکیل"، وکیل مستقل، به معنایی که در دنیا شناخته می شود، بوده است. تردیدی نیست که جهت تضمین حق اساسی مردم به داشتن وکیل دادگستری مستقل، باید یک سازمان مستقل و غیروابسته به حاکمیت وجود داشته باشد که امور مربوط به وکلا را اداره نماید و بر رفتار آنها نظارت کند. هر چند می توان سازوکارهایی را جهت نظارت نهادهای حکومتی بر این سازمان (کانون وکلا) ایجاد کرد، اما اگر نتیجه ی ایجاد این سازوکارها، نقض استقلال کانون وکلا و نهاد وکالت باشد، دیگر نمی‌توان به اجرای دادرسی عادلانه امیدوار بود.

از حضرتعالی استدعا داریم با توجه به سیاست‌ها و برنامه های اصلاحیِ اعلام شده در مدت حدود یک سال تصدی مدیریت قوه قضائیه، و امیدهایی که در جامعه ی عدالتجو به ویژه حقوقدانان ایجاده شده است، با مدیریت شایسته خود از انجام اقداماتِ مخالف قوانین عادی و قانون اساسی در جهت نقض استقلال کانون‌های وکلا و نهاد وکالت، جلوگیری نمایید. اینگونه اقدامات، بر خلاف تجربیات و دستاوردهای بشری است که استفاده از آنها مورد تاکید قانونگذار اساسی در اصل دوم قانون اساسی است. مستحضرید که توانمندی و استقلال نهادهای مدنی از جمله کانون وکلا از نشانه‌های دولت های توانمند است و بی تردید آسیب اصلی در نتیجه نقض استقلال نهاد وکالت در کوتاه مدت و بلند مدت، متوجه حاکمیت و نیز مردم خواهد بود.

ایسنا

سایت حقوقی

منتشر شده در یکشنبه, 31 فروردين 1399 10:44

 

 apple1  android1  tel11  insta1

00911556

ارز - طلا - سکه قیمت ( تومان )
دلار 0
یورو 0
پوند 0
یوان چین 0
دینار عراق 0
دینار کویت 0
درهم 0
لیر 0
سکه بهار آزادی 0
سکه امامی 0
نیم سکه 0
ربع سکه 0
سکه 1 گرمی 0
طلای 24 عیار 0
طلای 18 عیار 0
طلا مثقالی 0
طلا اونس 0
بیت کوین 0
اتریوم 0
مابقی ارزها
دلار کانادا 0
دلار استرالیا 0
دلار نیوزلند 0
دلار سنگاپور 0
دلار هنگ کنگ 0
ریال عربستان 0
ریال قطر 0
ریال عمان 0
فرانک سوییس 0
کرون سوئد 0
کرون دانمارک 0
کرون نروژ 0
دینار بحرین 0
لیر سوریه 0
روپیه هند 0
روپیه پاکستان 0
منات آذربایجان 0
درام ارمنستان 0
لاری گرجستان 0
رینگیت مالزی 0
بات تایلند 0
افغانی 0

Copyright 2019 All Rights Reserved

طراحی سایت خبری توسط نونگار پردازش